HomeHistorie zwembad

Historie zwembad

Zwemmen in Hattem door de jaren heen

Tot 2011 was er in de gemeente Hattem het prachtige maar onverwarmde natuurbad “de Watermulder”, gelegen aan de rand van landgoed Molecaten. Het water in het bad werd gevoed door een kristalheldere Veluwse beek. In dit buitenbad werden gedurende het seizoen ook de zwemlessen gegeven.

In 1974 werd naast het buitenbad een overdekt zwembad gebouwd. Vanaf dat moment konden kinderen het gehele jaar door zwemles krijgen in het verwarmde binnenbad en kon de recreant zijn of haar baantjes zwemmen. Ook kon de zwemsportvereniging de trainingen verplaatsen naar het binnenbad en de winterperiode doortrainen.

Het schoolzwemmen nam zijn intrede. Vanaf 1986 zijn de verschillende doelgroepen tot stand gekomen zoals het Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO) en aquasporten.

In 2010 was het zwembad zo verouderd, dat renovatie niet meer mogelijk was. De Hattemse gemeenteraad besloot tot nieuwbouw over te gaan nabij het reeds bestaande sport- en cultuurcentrum aan de Daendelsweg. In juni 2012 werd er voor het eerst in het nieuwe zwembad gezwommen.

Na jarenlang voor trainingen en zwemwedstrijden gebruik gemaakt te hebben van Zwembad “de Watermulder” en voor waterpolowedstrijden van Zwembad “de Veltkamp” in Wezep, werd in september 2012 het volledig nieuw gebouwde zwembad “de Marke” door zwem en waterpolovereniging “Hatto Heim” in gebruik genomen. De moderne accommodatie stelt deze vereniging in staat al haar disciplines onder een dak te verenigen.