Lezing met hoogleraar Rob de Wijk

Foto: Eigen foto
Redactie: Redactie De Dijkpoorterzondag 10 november 2019 10:53

HATTEM – Op dinsdag 19 november houdt Vrijzinnig Hattem een lezing met als gast de bekende hoogleraar Rob de Wijk. De titel van de lezing is ‘China, de nieuwe wereldorde’. De bijeenkomst wordt gehouden in MFC De Marke en begint om 20.00 uur.

Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. Hij publiceerde talloze boeken en artikelen, is een veelgevraagd commentator voor radio en TV en is columnist voor Trouw. In 2019 schreef hij het boek “China, de nieuwe wereldorde”

De Chinese wereldorde komt eraan. In een drieënhalf uur durende toespraak tijdens het negentiende partijcongres in augustus 2017 stippelde president Xi de route uit. In 2035 moet China een welvarende staat zijn die wereldleider is op het gebied van technologie en innovatie. In de daaropvolgende vijftien jaar moet China worden uitgebouwd tot een wereldmacht. En als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet Xi’s ‘Chinese Droom’ zijn uitgekomen: China moet dan de leider van de wereld zijn.

Bron artikel: https://dedijkpoorter.nl/algemeen/lezing-met-hoogleraar-rob-de-wijk 

bekijk al het nieuws