Iduna Hattem geeft succesvol concert

HATTEM - Accordeon- en mandolinevereniging Iduna kan terugkijken op een succesvol najaarsconcert. Het talrijke en enthousiaste publiek genoot zaterdag in ‘De Marke’ van een afwisselend programma.

Van het meeslepende ‘Don’t cry for me, Argentina’ tot een paar pittige marsen, van het gevoelige ‘Hallelujah’ tot de Tritsch-Tratsch-polka en van ‘Memory’ uit de musical Cats tot een medley van evergreens van Abba. De Hattemse muziekvereniging bracht het alles met zoveel overgave ten gehore dat het publiek onmogelijk stil kon blijven zitten.

Het avondvullende programma werd gecompleteerd door het Hattemse duo André Geerts (zang) en Herman Weelink (piano). Hun vertolking van luitsterliedjes van - onder meer - Toon Hermans, Annie M.G. Schmidt, Jules de Corte en Jaques Brel viel bijzonder in de smaak. Verrassend was de Hattems versie van Boudewijn de Groots ’Avond’.

Een speciaal applaus was er voor de beide dirigenten van Iduna, Annet Kolle en Ronald Dekker. Zij schrijven steeds alle arrangementen voor het orkest. Bijzondere arrangementen, want het orkest bestaat niet alleen uit accordeonisten en mandolinespelers, maar er doen ook een slagwerker en een gitarist aan mee. Een unieke combinatie die Iduna een heel eigen geluid geeft.

Bron artikel: https://dedijkpoorter.nl/algemeen/iduna-hattem-geeft-succesvol-concert

bekijk al het nieuws