Coronamaatregelen per 6 november 2021

Wegens de toenemende coronabesmettingen heeft het kabinet besloten dat de regels weer wat worden aangescherpt. Dit heeft helaas voor MFC de Marke en het zwembad een aantal consequenties. 

Algemene regels:

 1. Invoering mondkapjesplicht in de accommodatie (vanaf 13 jaar)
 2. Houdt zoveel mogelijk 1,5m afstand aan tussen je collega(‘s) en/of de gast
 3. Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent. Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 4. Schud geen handen.
 5. Was vaak en goed je handen.
 6. Hoest en nies in je elleboog
 1. Zwembad:   
  1. Mondkapjesplicht: in de gehele accommodatie is een mondkapje verplicht tenzij de gast in een Coronatoegangsbewijs-gebied is. Dat houdt in dat als een gast (vanaf 18 jaar of ouder) een geldige QR-code met geldig identiteitsbewijs heeft laten zien, de mondmasker af mag doen
  2. Alle bezoekers van 18 jaar of ouder zijn verplicht om een geldige QR-code met geldig identiteitsbewijs te laten zien. Dat geldt dus ook voor de zwemlesouders die hun kind(eren) naar zwemles komen brengen.
  3. Zwembadpersoneel, trainers van de zwemclub, beheerders, etc. hoeven tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden geen mondkapje te dragen in een Coronatoegangsbewijs-gebied
  4. Publiek is toegestaan, ook bij wedstrijden, leszwemmen en diplomazwemmen. Hierbij geldt wel een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar.
  5. Douches, wc’s, etc blijven toegankelijk
 1. Kulturhus:
  nbt
bekijk al het nieuws