Coronamaatregelen per 28 november 2021.

Wegens de toenemende coronabesmettingen heeft het kabinet besloten dat de regels verder worden aangescherpt. Dit heeft helaas voor MFC de Marke en het zwembad een aantal consequenties.

Algemene regels:
- Invoering mondkapjesplicht in de accommodatie (vanaf 13 jaar).
- Iedereen dient 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Dit geldt niet voor personen uit hetzelfde huishouden.
- Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent. Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
- Schud geen handen.
- Was vaak en goed je handen.
- Hoest en nies in je elleboog.

 Zwembad:
- Zwembad de Marke sluit om 17:00 uur.
- Mondkapjesplicht: in de gehele accommodatie is een mondkapje verplicht(vanaf 13 jaar). Ook na het tonen van het Coronatoegangsbewijs.
- Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle publieke binnenruimtes, dit geldt niet op het moment dat je aan het zwemmen/sporten bent of wanneer je op een vaste zitplaats in de horeca plaatsneemt.
- Alle bezoekers van 18 jaar of ouder zijn verplicht om een geldige QR-code met geldig identiteitsbewijs te laten zien. Dat geldt dus ook voor de zwemlesouders die hun kind(eren) naar zwemles komen brengen.

Zwemlessen:
- Zwemtijden: Door de avond lockdown moeten ook de zwembaden sluiten om 17:00 uur. Dit heeft gevolgen voor de indeling van o.a. zwemlessen die starten vanaf 16.30 uur. Wij vinden het belangrijk om aan alle leskinderen zwemonderwijs aan te bieden in deze bijzondere tijd. Alle ouders/verzorgers hebben een mail ontvangen met hierin eventueel wijzigingen van lestijden. We hopen op uw begrip voor deze situatie.
- Het corona toegangsbewijs (QR-code + identificatiebewijs) is verplicht voor toegang tot de kleedaccommodatie/zwembad.
- Wat verandert er nog meer naar de zwemles:

  1. Er is éénrichtingverkeer in de kleedaccommodatie: ingang is bij de kassa/receptie en uitgang bij de deur achter bij de 2e klapdeuren.
  2. Kinderen komen omgekleed met hun badkleding onder hun kleding (voorkeur badjas) bij het zwembad en wachten op de bankjes in het sportcafé. Kies voor makkelijk zittende kleding om het makkelijk zelf door het kind uit te kunnen trekken.
  3. I.v.m. beperkte ruimte graag max 5 minuten van te voren aanwezig zijn.
  4. Uw kind heeft bij binnenkomst de entreepas in de handen om te scannen bij de receptie. Mocht er een betaling gedaan moeten worden, vragen wij u dit nadat de kinderen naar de kleedkamers zijn gegaan om dit bij de receptie te voldoen.
  5. De zweminstructeur komt de kinderen ophalen in het sportcafé zodra de zwemles start.
  6. Het sportcafé is gesloten tijdens de zwemles. Er is geen ruimte om te wachten in het sportcafé.
  7. Na afloop van de zwemles kunt uw zoon/dochter ophalen in de kleedkamer.
  8. Per kind maximaal 1 ouder/verzorger en te helpen met omkleden na de zwemles.
  9. Het is verplicht in de gehele accommodatie een mondkapje te dragen (vanaf 13 jaar).

Kulturhus
 - Mondkapjesplicht: in de gehele accommodatie is een mondkapje verplicht(vanaf 13 jaar). Ook na het tonen van het Coronatoegangsbewijs.
- Iedereen dient 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Dit geldt niet voor personen uit hetzelfde huishouden.

Wij begrijpen dat de maatregelen het niet makkelijker of leuker maken. We willen u erop attenderen dat wij helaas geen invloed hebben op het beleid van de overheid. We zijn erg blij dat we u mogen blijven ontvangen en doen onze uiterste best op iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

bekijk al het nieuws