Coronamaatregelen per 19 december 2021.

Per zondag 19 december 2021 is de lockdown in Nederland ingegaan. Dit heeft helaas voor MFC de Marke en het zwembad een aantal consequenties.

Algemene regels:
- Invoering mondkapjesplicht in de accommodatie (vanaf 13 jaar).
- Iedereen dient 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Dit geldt niet voor personen uit hetzelfde huishouden.
- Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent. Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
- Schud geen handen.
- Was vaak en goed je handen.
- Hoest en nies in je elleboog.

 Zwembad:
Het zwembad is gesloten. Alleen de zwemlessen mogen doorgaan.

Zwemlessen:
- Zwemtijden: Door de lockdown moet het zwembad sluiten om 17:00 uur. Dit heeft gevolgen voor de indeling van o.a. zwemlessen die starten vanaf 16.30 uur. Wij vinden het belangrijk om aan alle leskinderen zwemonderwijs aan te bieden in deze bijzondere tijd. Alle ouders/verzorgers hebben een mail ontvangen met hierin eventueel wijzigingen van lestijden. We hopen op uw begrip voor deze situatie.

- Het corona toegangsbewijs (QR-code + identificatiebewijs) is verplicht voor toegang tot de kleedaccommodatie/zwembad.
- Wat verandert er nog meer naar de zwemles:

  1. Eenrichtingverkeer in de kleedaccommodatie: ingang is via de receptie en uitgang achterin de kleedkamergang (bruine deur);

   2. Kinderen komen omgekleed naar zwemles met onder hun onesie/trainingspak zijn/haar badkleding! Ze wachten op de bankjes in het sportcafé. Kies voor makkelijk zittende onesie of trainingspak (liefst maatje te groot) om het makkelijk zelf door het kind uit te kunnen trekken;

    3. I.v.m. beperkte ruimte graag max 5 minuten van te voren aanwezig zijn;

     4. Uw kind heeft bij binnenkomst de entreepas in de handen om te scannen bij de receptie; 

      5. Voor financiële vragen of betalingen kunt u zich wenden tot de receptiemedewerker. Wij willen u vriendelijk vragen om dit te doen nadat uw zoon/dochter is opgehaald voor de zwemles;

       6. De zweminstructeur komt de kinderen ophalen in het sportcafé zodra de zwemles start;

        7. MFC De Marke is gesloten voor publiek en daarmee is het Atrium (de entree) alsook het sportcafé gesloten tijdens de zwemles. Wij verzoeken u vriendelijk om buiten te wachten;

         8. Na afloop van de zwemles kunt uw zoon/dochter ophalen in de kleedkamer. Wij willen graag de verblijfsduur (“1 minuut principe”) zo kort mogelijk houden. We verzoeken u daarom om hetzelfde onesie/trainingspak weer aan te trekken waarmee uw zoon/dochter naar zwemles gekomen is en thuis te douchen en normale kleding aan te doen. 

          9. Per kind maximaal 1 ouder/verzorger om te helpen met omkleden na de zwemles;

           10. Het is verplicht in de gehele accommodatie een mondkapje te dragen (vanaf 13 jaar)

            11. Het corona toegangsbewijs (QR-code + identificatiebewijs) is verplicht voor toegang tot de kleedaccommodatie/zwembad. 

            Onze receptie is tijdens de lockdown telefonisch beperkt bereikbaar. Indien u een vraag heeft verzoeken wij u contact op te nemen per e-mail: receptie@mfcdemarke.nl. Indien nodig nemen wij telefonisch contact met u op.

            Kulturhus
            Het Kulturhus is gesloten met uitzondering van de Bibliotheek en Verian. Voor meer informatie over deze openingstijden kijk dan op de website van deze organisaties.

            Wij begrijpen dat de maatregelen het niet makkelijker of leuker maken. We willen u erop attenderen dat wij helaas geen invloed hebben op het beleid van de overheid. We zijn erg blij dat we u mogen blijven ontvangen en doen onze uiterste best op iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

            bekijk al het nieuws